Skip to main content

SORTIDA AL MARESME DIA 14 GENER 2012

Un grup de membres de la SCG junt amb algunes persones simpatitzants que ens van voler acompanyar, vam tenir l'oportunitat de veure en persona la restauració que en Jordi Nogué va fer, el 2009, del rellotge de sol de Can Miravitges, del qual quedava poc més que el gnòmon i un requadre blanquinós. Gràcies a una foto antiga de la façana, es va poder intuir com havia estat el disseny d'aquest rellotge i es va intentar que fos el més semblant possible a l'original. El càlcul de les línies horàries inclou la correcció per la longitud del lloc. 

A continuació ens vam desplaçar a Premià de Dalt, on vam poder visitar, en primer lloc, el rellotge de sol que en Nasi Vilà va construir el 2008 en un viver de plantes. El gnòmon és de punt lluminós en forma de flor.

 

 

 El recorregut pel centre de la vila ens va aportar una inesperada troballa:

A l'edifici de la rectoria, vam descobrir la meitat d'un rellotge de sol gravat en dos dels carreus de la finestra situada just a sota del rellotge vertical esgrafiat que hi ha a la façana de migjorn. Malauradament l'altra meitat del rellotge ha quedat coberta per l'arrebossat de la façana. Es poden apreciar les línies horàries de les 3 a les 6 de la tarda, i també hi ha una numeració a la part superior, que podria formar part d'una data.

 

Va ser, doncs, un matí profitòs des del punt de vista gnomònic, i una agradable trobada que ens va permetre conèixer obres dels nostres socis, descobrir un rellotge no inventariat, i passejar-nos pel bonic municipi de Premià de Dalt en bona companyia. Agraïm l'esforç tant del Jordi Nogué, que va poder escapar-se una estoneta per explicar-nos el seu rellotge, com del Nasi Vilà, que molt amablement ens va preparar el recorregut a peu.

En Jordi Nogué al centre, amb algunes de les persones que van participar a la visita

 

 

 

  • Creat fa .