RELLOTGES SOLARS: EL SOL I LES SEVES OMBRES

Rellotge piramidal RED

Rellotge piramidal de la Col·lecció Francesc Clarà Fradera

La SCG té el plaer de convidar-vos a l'exposició de maquetes de rellotges de sol que tindrà lloc a CosmoCaixa el cap de setmana del 20 i 21 d'octubre 2018, dins del programa EXPLORA.

L'exposició inclourà, entre d'altres, un bon nombre de maquetes que la Col·lecció Francesc Clarà Fradera cedeix de nou a CosmoCaixa, per tal de col·laborar en aquesta activitat didàctica.

L'objectiu de la mostra és explicar les característiques d'aquests instruments, el funcionament dels quals es basa en l'ombra que un objecte, anomenat gnòmon, projecta sobre una superfície en què les hores són pautades. També hi haurà material retallable per fer el propi rellotge de sol, per tal que els participants puguin experimentar amb els elements que conformen un quadrant.

Accés a l'exposició:

Entrada General a CosmoCaixa: 4€ i gratis per als clients de CaixaBank

A recepció també hi haurà algunes entrades a disposició dels socis de la SCG per tal que puguin entrar lliurament a CosmoCaixa i participar en aquesta activitat temporal 

Horaris: Dissabte i Diumenge, de 10 a 20 h

Més informació

Temps Universal

El Temps Universal Coordinat, o UTC, és la zona horària de referència respecte de la qual es calculen totes les hores corresponents a les altres zones horàries del món. És el successor del GMT (Greenwich Mean Time: Temps mitjà de l'observatori de Greenwich, a Londres) encara que col·loquialment algunes vegades se l'anomena així.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t