Skip to main content

DIA 16 JUNY: SORTIDA A GRANOLLERS I L'AMETLLA DEL VALLÈS


 Joan GirbauFerran Llistosella, davant del rellotge horitzontal obra d'aquest últim, situat al carrer Joan Corominas de Granollers, punt de trobada i inici de la visita que vam realitzar a aquesta població i a diversos rellotges de sol de l'Ametlla del Vallès.  Una agradable trobada, que ens va permetre conèixer, entre d'altres,  alguns rellotges de sol de la mà dels seus autors. Us n'oferim un breu reportatge fotogràfic.

 

  Llistosella, autor del rellotge, explicant-ne la història i els detalls de la construcció.

 

 El rellotge vertical de Joan Girbau, semblant al del mateix autor que es troba a la Facultat de Ciències de la UAB, si bé construït amb unes dimensions més reduïdes.

 

 El Zenitògraf. Les explicacions del seu autor, en Joan Girbau, ens van apropar a la tècnica de la seva construcció. (Veure La Busca de Paper n. 68, primavera 2011)

 

 Els nostres benvolguts socis Eduard Carreras i Rosa Font ens van acollir a casa seva, on vam poder gaudir d'un agradable refresc, tot contemplant com l'ombra del ràfec s'anava retirant i ens permetia observar l'exactitud del seu bellíssim rellotge de sol de ceràmica, calculat també per Joan Girbau.

 

La visita es va complementar amb alguns dels rellotges de sol de l'Ametlla del Vallès.

A la residència Francesca Roig vam poder contemplar la fermesa amb què encara es mantenen els gnòmons dels seus dos quadrants complementaris, pràcticament desapareguts. Un inesperat convidat ens en va fer la introducció.

 

MOLT BON ESTIU A TOTHOM!!

 

 

 

 

 

 

(Fotos: S. Alventosa)

 

 

 

 

  • Creat fa .