Conferència sobre Francesc Aragó (1786-1853)

Noticia-conf-JMCasals-18-2-15

El passat dia 18 de febrer va tenir lloc a la seu de la SCG (IES La Mercè, C. dels Motors 122, Barcelona), una interessant conferència sobre el científic i polític rossellonès Francesc Aragó, a càrrec de Josep Ma Casals, Doctor Enginyer Industrial, membre de l'Agrupació Astronòmica d'Osona.

 

En la detallada exposició que ens va fer en Josep Ma Casals, vam repassar la  biografia de tan insigne personatge, així com les seves importants recerques en òptica, electricitat i magnetisme. Va destacar també per ser el mentor de tota una colla de científics del seu temps i un gran impulsor d'importants investigacions i descobriments, així com pel seu interès en la difusió de la ciència en diferents branques, com ara l'astronomia. 

El ponent ens va il·lustrar també sobre la vessant política del personatge, segurament més desconeguda, però que va ser molt rellevant pels diferents i importants càrrecs polítics que va ocupar des de molt jove.

AragoGEC

Temps Universal

El Temps Universal Coordinat, o UTC, és la zona horària de referència respecte de la qual es calculen totes les hores corresponents a les altres zones horàries del món. És el successor del GMT (Greenwich Mean Time: Temps mitjà de l'observatori de Greenwich, a Londres) encara que col·loquialment algunes vegades se l'anomena així.

Expedició al Pol Sud

Us acostem algunes de les imatges de l'expedició

pol1 t